+38 (097) 243-01-23
Записатися

Мімічні зморшки на чолі — це результат нашої емоційності та неконтрольованої міміки. Довгі горизонтальні заломи або короткі вертикальні в зоні міжбрів'я з'являються через статичне скорочення м'язів. В молодшому віці, коли шкіра пружна та еластична, зморшки проявляються в легкій формі, розгладжуються масажем та косметичними процедурами, але з віком набувають хронічної форми, візуалізуються навіть при “спокої” м'язів. Ботокс в лоб — це ін'єкційна процедура, що повністю позбавляє неглибоких зморшок на чолі або згладжує глибокі. 

Особливості проведення та як діє ботокс в лоб

Ботулінотерапія — це ін'єкційна процедура, ціль якої усунути або зменшити заломи. Але на відміну від філерів ботулінотоксин не впливає напряму на зморшки, тобто не заповнює їх. Щоб зрозуміти принцип дії препаратів на основі ботулінотоксину, розглянемо механізм виникнення мімічних зморшок. В зоні чола вони виникають через скорочення м'язів, контролювати яке практично неможливо. Ботулінотоксин має міорелаксанту дію на м'язові волокна: блокує вивільнення ацетилхоліну в нервово-м’язовому з'єднанні, викликає стабільне розслаблення м'язів. Через відсутність скорочень та спазмів м'язів чола зморшки в цій ділянці поступово зникають, шкіра стає пружнішою.

Перш ніж вколоти ботокс в лоб, лікар-косметолог оцінює стан шкіри, виявляє протипоказання. Важливу роль для отримання гарного результату відіграє правильне визначення зони корекції. Кількість уколів, доза ботулотоксину, точки ін'єкції визначається лікарем в кожному випадку індивідуально. 

Класична схема процедури:

  • оцінка лікарем будови м'язів;
  • нанесення розмітки для ін'єкційного введення препарату;
  • використання місцевої анестезії (але це не обов'язково, а лише за бажанням пацієнта);
  • введення ботулінотоксина.

Як і для будь-якої ін'єкційної процедури, точність підготовки має велике значення. Неправильне введення препарату може спровокувати ускладнення:

  • опущення верхньої повіки;
  • опущення брів.

Ці стани зворотні: розповіді про те, що такі уколи можуть спровокувати параліч, асиметрію — лише міф. Аби уберегти себе від можливих побічних ефектів, варто обирати лише сертифікованих спеціалістів та перевірені клініки. 

Етап відновлення після омолодження ботулінотоксином нескладний та короткий. Щоб не виникло  впливу на регіональні м'язи, важливо ретельно дотримуватися рекомендацій лікаря-косметолога:

  • перші 72 години уникати будь-якого механічного впливу на обличчя;
  • відмовитися від сауни, лазні, засмаги та солярію протягом 14 днів;
  • протягом 2-3 днів не вживати каву, алкоголь, не приймати лікарські препарати, що розріджують кров.

В період відновлення не рекомендується проводити будь-які косметичні процедури без попереднього узгодження з лікарем-косметологом.

Якщо вирішили зробити ботокс в лоб, до і після процедури чітко дотримуйтесь усіх рекомендацій лікаря, адже результат однаково залежить і від його професіоналізму, і від вашого відповідального ставлення до свого здоров'я.

Показання

Уколи ботоксу не мають вікових обмежень: не варто чекати якогось віку, щоб скористатися ін'єкційним омолодженням. Адже перші мімічні заломи можуть з'явитися уже у молодому віці. І залежить це від спадковості, наявності хронічних захворювань, косметичного догляду тощо. Отже, уколи ботулотоксину використовують для:

  • корекції зморшок на чолі, міжбрів'ї, навколо очей та рота;
  • омолоджуючого ефекту — для усунення дряблості шкіри;
  • усунення птозу повік, брів; 
  • загального омолодження обличчя.

Процедури ботоксу також демонструють ефективність при лікуванні надмірної пітливості у зони пахв, долонь, ступнів.

Протипоказання для ботоксу в чоло

Перед уколами лікар-косметолог обов'язково збирає анамнез, виявляє протипоказання для ботоксу в лоб. У цей перелік входять:

  • підвищена чутливість до компонентів препарату;
  • вагітність та грудне вигодовування;
  • гострі інфекційні захворювання;
  • міастенія — слабкість м'язів у місці введення;
  • захворювання крові, що впливають на її згортання;
  • запальні процеси, висипи, порушення цілісності шкіри у зоні чола;
  • хронічні хвороби — онкологія, печінкова та ниркова недостатність;
  • прийом антибактеріальних препаратів.

Якщо лікарем виявленні протипоказання до ботоксу, він підбере альтернативні методи.

Чого очікувати та коли з’являється ефект від ботоксу в лоб

Індивідуальний та грамотний підхід до ін'єкцій краси дає гарний результат омолодження. В косметології для усунення зморшок використовують препарати з різною дією:

  • філери впливають безпосередньо на вигляд зморшок, заповнюючи їх, та мають миттєвий результат:
  • ботулінотоксин — це вплив на причину утворення заломів, він має довготривалий ефект та запобігає утворенню нових зморшок на чолі.

Філери гіалуронової кислоти краще поєднувати разом з ботоксом разом для кращого та пролонгованішого ефекту.

Через скільки ефект від ботоксу в лоб можна помітити, залежить від індивідуальних особливостей організму — віку, стану шкіри, способу життя, харчування тощо. В середньому перші результати можна спостерігати вже впродовж 3-5 днів після ін'єкцій: дрібні неглибокі зморшки зникають повністю, а шкіра набуває пружності. Максимального ефекту процедура досягає впродовж 10-14 днів: за цей час максимально згладжуються глибокі заломи. 

Довготривалість ефекту також залежить від індивідуальних особливостей пацієнта, в середньому триває від 3 до 6 місяців, інколи довше. Ботокс не викликає звикання, процедуру можна повторювати з частотою, запропонованою лікарем-косметологом. 

Ботулінотерапія — це ефективна допомога в боротьбі за красу та молодість. Фахівці клініки Леодерм у Львові мають багаторічний досвід роботи з препаратами ботоксу, використовують лише ліцензійні перевірені препарати та практикують індивідуальний підхід. Хочете дізнатися більше про те, як усунути зморшки на чолі? Запишіться до косметологів Леодерм та дізнайтеся, яка ціна на ботокс в лоб, з якими косметичними процедурами для більш ефективного омолодження його можна поєднати та чи підійде це саме вам. 

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.