+38 (097) 243-01-23
Записатися

Розтяжки під час вагітності мають блідо-рожеве або пурпурове забарвлення, а згодом знебарвлюються. Залежно від індивідуальних особливостей організму жінки вони можуть сягати в ширину від 1-2 мм і до кількох сантиметрів. Уражена шкіра втрачає свою пружність та еластичність. 

Розтяжки після пологів локалізуються в різних ділянках тіла — на животі, стегнах, сідницях та грудях. Через свій механізм утворення стриї не зникають самі по собі, не засмагають (тому влітку на засмаглій шкірі більше візуалізуються). Вони не несуть загрози для здоров'я, але можуть викликати естетичний дискомфорт. Тому питання, як позбутися розтяжок після вагітності актуальне для багатьох жіночок.

Як і чому утворюються розтяжки?

В організмі майбутньої мами відбувається гормональна перебудова — це важлива умова для виношування плоду. На цьому фоні порушується синтез еластину та колагену, які відповідають за пружність шкіри, її розтягнення та скорочування. Отже, стриї на тілі з'являються переважно через гормональний дисбаланс, який характерний у період виношування. Але розтяжки після вагітності з'являються не в усіх жінок, навіть при умові набору зайвої ваги. Фактори, що можуть спровокувати стриї на шкірі:

  • спадковість — часто розтяжки виникають у жінок, у сімейному анамнезі яких є такі випадки;
  • фізична пасивність. При малорухливому способі життя стриї виникають інтенсивніше через порушення кровообігу та недостатність кисню в клітинах; 
  • незбалансоване харчування. Раціон жінки має бути максимально збалансованим — це профілактика зайвої ваги, проблем з ШКТ та шкірою, дефіцитних станів та розтяжок;
  • дефіциті стани, що виникають через ігнорування рекомендацій лікаря щодо прийому вітамінно-мінеральних комплексів. 

Більше ризиків мати розтяжки на животі після вагітності є у жінок, що до зачаття вели малоактивний спосіб життя, палили, мали зайву вагу та проблеми з обмінними процесами в організмі або завагітніли у віці 30 років та старше. 

У профілактиці розтяжок правильний догляд за тілом відіграє важливу роль. Шкіру на животі та стегнах рекомендується зволожувати спеціальною косметикою, а легенький масаж сприяє синтезу колагену. Розтяжки на грудях після вагітності виникають рідше, якщо носити правильно підібраний зручний підтримуючий бюстгальтер. Після консультації з лікарем можна використовувати бандаж.

Як прибрати розтяжки після пологів?

Питання лікування розтяжок після вагітності турбує багатьох жінок. Прибирати ці дефекти рекомендується якомога раніше, поки вони не набрали форми застарілих рубців. Але варто враховувати свій стан — гормональний фон та консультуватися з лікарем.

Лікарі-косметологи клініки Леодерм розкажуть, що допоможе від розтяжок після вагітності саме у вашому випадку, аби отримати гарний ефект. Серед професійних процедур добре себе зарекомендували:

  • лазерне шліфування — процедура, що активує синтез колагену, за рахунок чого зруйновані колагенові волокна заміщаються новими;
  • фракційний мікроголковий RF ліфтинг — альтернативна безболісна процедура хірургічної підтяжки шкіри, що стимулює регенерацію клітин, синтез еластину, колагену та гіалуронової кислоти;
  • фракційне неабляційне шліфування LightScan — апаратне видалення поверхневого шару шкіри, що запускає процеси регенерації; 
  • хімічні пілінги — хімічне видалення поверхневого шару шкіри, яке сприяє регенерації клітин, виробленню колагену та еластину.

Комплексний підхід — це найкращий метод як позбутися розтяжок після пологів. У клініці Леодерм вам запропонують програму корекції фігури для зниження ваги, професійні косметичні засоби від розтяжок після вагітності, методи усунення вітамінодефіцитних станів.

Важливо розуміти, що після пологів та під час годування дитини не можна самостійно проводити процедури, використовувати різноманітні засоби після розтяжок при вагітності, сідати на жорсткі дієти. Запишіться до фахівців клініки Леодерм, аби відновити своє тіло після пологів безпечно та з чудовим результатом. 

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.