+38 (097) 243-01-23
Записатися

Сальні нитки — для чого вони нам?

Це частина структури волосяного фолікула, по суті «канал», який допомагає шкірному салу потрапити на поверхню шкіри. Функція останнього — захист шкіри від висихання. Найбільш помітні сальні нитки у людей із жирним та комбінованим типами шкіри.

Відкриті камедони — це скупчення в усті волосяного фолікулу відмерлих клітин зроговілого епітелію плюс надлишок шкірного сала. Вони і є тими самими чорними цятками. А от це вже недобре і з ними потрібно боротись.

 

Які відмінності між відкритими комедонами та сальними нитками?

Відкриті комедони  — більші за розміром:

  • колір набагато темніший у порівняні із сальним нитками.
  • щільні.
  • випукла поверхня.

 

Сальні  нитки:

  • світлі
  • невеликі за ромзіром.
  • при спробі видавити — біла, тоненька «ниточка».

 

Що робити із сальнии нитками?

Не видавлювати!

Ця маніпуляція тимчасово позбавить вас від них, через деякий час вони все рівно  з’являться.Для чого зайвий раз травмувати шкіру?

Найперше —  це адекватне очищення, аби не допустити, щоб сальні нитки перетворились у відкриті комедони через відсутність догляду.

Тому кожного вечора демакіяж + умивалка (гель, пінка це вже на Ваш вибір, головне, щоб не простою водою і звичайним милом, бо мило сушить шкіру, ну а просто вода не змиє себум).

Також, не забувати про зволоження. Пояснюю: це потрібно для того, щоб шкіра не почала виробляти занадто багато шкірно сала.

Постійне пересушування шкіри провокує ще більше виділення себума. Більше шкірного сала – пори будуть забиватись швидше, сильніше.

 

Автор

Лікар-косметолог, Нетребич Віталія Степанівна

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.