+38 (097) 243-01-23
Записатися

Карбоновий пілінг – що це за процедура? 

Карбоновий пілінг – це процедура, основне завдання якої очищення шкіри. Її виконують з використанням гелю на основі активованого вугілля. Карбоновий пілінг працює з верхніми шарами дерми. Пілінг усуває ороговілі клітини, чорні цятки, повертає обличчю свіжість. Деякі косметологи стверджують, що карбоновий пілінг – вдале рішення для ліквідації вугрових висипань, постакне, пігментації, зморшок, розширених пор, нерівного тонусу обличчя. 

Процедура не має жодних побічних ефектів та періоду реабілітації. 

Протипоказання на карбоновий пілінг:

  • вагітність, період лактації;
  • інфекційні патології (ГРВІ);
  • хронічні запалення;
  • сухість шкіри;
  • цукровий діабет;
  • келоїдні рубці; 
  • наявність пухлин, онкологічні захворювання.

Що не так із карбоновим пілінгом? 

Сьогодні лазерний карбоновий пілінг має попит, але спеціалісти медичного центру «ЛеоДерм» думку про ефективність процедури не поділяють. Зараз розповімо чому.

Карбоновий пілінг – це застаріла методика лікування, яка працює лише як догляд. Процедура підходить людям з жирною шкірою, на нормальній чи сухій – ефект буде мінімальний, а з проблемою сильної пігментації чи постакне вона тим паче не впорається. Єдине, чого ви можете досягти, зробивши карбоновий пілінг – висвітлення тону шкіри, мінімальне звуження пор через прогрівання лазером сальної залози. 

Ще один аргумент про відсутність користі карбонового пілінгу демонструє дослідження тайванських спеціалістів. Ціллю дослідження було визначити ефективність зменшення розмірів пор, секреції сальних залоз, текстури, тонусу шкіри. У ході експерименту додатково розглядалася ще й ефективність карбонового гелю перед початком сеансу лазерного пілінгу. Спойлер, вона відсутня. Усі помітні покращення, які пацієнт бачить після процедури – заслуга лазера. 

Деякі лікарі вважають, що карбоновий гель є суто маркетинговим ходом. Він лише допомагає косметологу розрізняти ділянки шкіри, де вже було здійснено лазерне випромінювання. У підсумку, результат процедури такий же як після звичайного хімічного пілінгу, а вартість – в кілька разів вища. 

Відгуки про карбоновий пілінг різні. Комусь процедура допомогла покращити стан шкірного покриву, а в когось, навпаки, з’явилися нові висипання. Усе, як ми зазначали вище, залежить від типу шкіри пацієнта. 

У висновку зазначимо, робити карбоновий пілінг або ні – вирішувати вам. Проте варто пам’ятати, що суттєвих змін ви не побачите, лише короткостроково покращите стан шкіри (і те, якщо вона у вас не схильна до висипань), віддавши немалі кошти. Серйозні проблеми (висипання і т.д) таким способом розв’язати неможливо, але є альтернативи. 

Альтернатива карбоновому пілінгу 

Щоб позбутися пігментації, вугрів, постакне краще використовувати альтернативні косметологічні процедури, ефективність яких можуть підтвердити лікарі косметологи «ЛеоДерм». Ми рекомендуємо пацієнтам кислотні, ферментні пілінги, IPL-терапію. 

Як і з чим працюють кислотні пілінги?

Про ефективність кислот косметологи говорять давно. Правильно підібраний склад здатний усунути проблеми зі шкірою різного рівня складності. Перед проведенням кислотного пілінгу пацієнт повинен проконсультуватися з лікарем, здати аналізи (за потреби), тоді фахівець зможе підібрати оптимальний варіант, визначити необхідну кількість сеансів. 

Кислотний пілінг впорається з:

  • комедонами, прищами, вуграми, акне;
  • рубцями, шрамами, постакне;
  • веснянками, пігментацією;
  • віковими змінами, пов’язаними зі зниженням тонусу шкіри;
  • жирністю або сухістю шкіри. 

Кожна кислота виконує різні функції і працює на різних рівнях (поверхневий, серединний, глибокий). Як приклад, наведемо саліцилову. Вона глибоко очищує пори, нормалізує роботу сальних залоз, активізує процес вироблення колагену та еластину (серединний рівень). Детальніше розкажуть під час консультації. 

Ефективність ферментних пілінгів

Ферментний, ферментативний або ензимний пілінг – найбільш делікатний. Активними компонентами тут виступають ензими. На відміну від інших видів пілінгу, ферменти чинять не механічний, а хімічний вплив. Вони акуратно усувають відмерлі клітини і накопичення в порах. 

Результат від ферментів помітний практично одразу. Шкіра стає більш свіжою, світлою, набуває рожевого відтінку, зникають легкі пігментні плями, розгладжуються нерівності, вирівнюються дрібні зморшки. Загальна кількість сеансів ферментного пілінгу розраховується індивідуально, в залежності від стану шкіри, але в середньому – 4-6 процедур. 

Суттєвою перевагою ферментного пілінгу є те, що його дозволено робити пацієнтам з ніжною, чутливою, схильною до подразнень шкірою. Також він показаний при вагітності. Такий пілінг здатний швидко повернути обличчю свіжість і тонус. 

IPL-терапія – що це і який вона дає ефект?

IPL-терапія – це метод, що передбачає використання інтенсивного пульсуючого світла, яке, потрапляючи в шкіру, прибирає її  естетичні дефекти (судини, пігмент, сині плями, які залишаються після висипань). Приємним бонус від процедури є те, що, окрім рівного тону, пацієнт отримує пружну шкіру, звужені пори. Як і всі, згадані вище методи, ця IPL-терапія є курсовою і потребує 4-6 сеансів для закріплення результату. 

Тепер ви знаєте все про карбоновий пілінг обличчя, розумієте, чому він дещо переоцінений і знаєте ефективні аналоги. Щоб отримати повну консультацію з підбором оптимальної процедури, пройти курс лікування, заходьте на сайт медичного центру «ЛеоДерм». Запис доступний за номером телефону або кнопкою «Записатися» у верхній частині головної сторінки. Чекаємо у клініці! Дбайте про себе.

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.