+38 (097) 243-01-23
Записатися

Протипоказання для пілінгу

Механічний, хімічний, лазерний – сучасна косметологія пропонує чимало видів пілінгу. Вони підбираються лікарем-косметологом після консультації, відповідно до запитів клієнта, стану його шкіри. Попри те, що кожен з видів діє на різних рівнях (поверхневий, серединий, глибокий), протипоказання у них схожі. 

Не рекомендується робити пілінг в наступних випадках:

  • гіперчутливість шкіри;
  • вагітність, період лактації;
  • захворювання шкіри, зокрема й інфекційні (герпес, псоріаз, дерматит тощо);
  • наявність запалень (вугрова хвороба, що потребує попереднього лікування тощо);
  • келоїдні рубці;
  • наявність на обличчі відкритих ран, опіків;
  • гостра стадія застуди;
  • онкологічні захворювання;
  • алергічна реакція на компоненти пілінгу;
  • епіляція (виняток, якщо минуло більше тижня з моменту її проведення);
  • велика кількість родимок;
  • прийом деяких видів пігулок. 

Окремі види пілінгу мають додаткові заборони. Скажімо, хімічний заборонено робити при важких вадах серця, ішемічній хворобі тощо. 

Які реакції шкіри після пілінгу є нормою?

Пілінг обличчя – це процедура, принцип дії якої полягає у контрольованому пошкодженні шкіри. Завдяки цьому клітини отримують необхідний імпульс росту, а відмерлі часточки видаляються. Головне завдання – повне або часткове оновлення дерми. Як і будь-яка інша косметологічна процедура, пілінг має побічні ефекти. Спробуймо розібратися, які з них вважаються нормою і що робити, аби максимально спростити етап реабілітації після процедури. 

Нормальною реакцією організму на пілінг є:

  • легкий дискомфорт. Невеликий біль після сеансу в нормі  триває до 12 годин. Для полегшення симптомів можна використовувати лід (бажано у пакетиках);
  • невеликий опік. В перші 2-3 дні – це абсолютно природна реакція. Якщо пацієнта турбує сильний свербіж або печіння, радимо проконсультуватися з лікарем;
  • лущення шкіри. Воно є нормою і означає, що процес регенерації клітин запущений. Лущення може тривати 7-10 днів, допоки весь ороговілий шар не буде знятий. При поверховому впливі процес триватиме до 2 діб. Зменшити неприємні відчуття можна за допомогою зволоження (термальна вода);
  • набряк. Зазвичай він проявляється через 1-3 доби після сеансу і зникає досить швидко;
  • помірний рівень почервоніння. Воно триває від кількох годин (поверхневий) до 7 днів (глибокий пілінг). Позбутися цього симптому допоможуть засоби для зволоження шкіри. 

Топ питань про пілінг до спеціалістів «ЛеоДерм»

Наші клієнти мають чимало питань до процедури пілінгу. Нижче, ми зібрали найбільш поширені з них і дали вичерпні відповіді. 

Сильно лущиться шкіра після пілінгу, викликаючи неприємні відчуття. Що робити?

Щоб зменшити дискомфорт при лущенні рекомендуємо ретельно доглядати за обличчям, а саме: 

  • часто наносити засіб для зволоження, який рекомендує лікар;
  • вдень використовувати сонцезахисний крем.

Крім того, категорично заборонено самостійно зривати ороговілі часточки, щоб не спричинити рубцювання тканин. 

Коли краще робити пілінг?

Лікарі-косметологи рекомендують робити процедури пілінгу в холодні пори року, коли активність сонця низька. Таким чином ви зможете уникнути появи небажаної пігментації, яка може виникнути через чутливість дерми до ультрафіолету, та й загалом реабілітація пройде легше. 

Що не можна робити після пілінгу обличчя?

Кілька днів, а краще до повного відновлення шкіри, радимо уникати відвідин сауни, лазні, обмежити фізичні навантаження. У цей період відбувається активний притік крові до обличчя, а додаткове розпарення чи надмірна активність може спричинити сильне почервоніння, печіння шкіри. Крім того, слід обмежити використання доглядових засобів з абразивними частинками (пілінг, скраб, ензимна пудра тощо), в перші дні не наносити декоративну косметику. 

Пілінг обличчя до і після? Як виглядає шкіра?

Процедура звужує пори, повертає шкірі здоровий та сяючий вигляд. 

Що лікарі-косметологи рекомендують робити після сеансу пілінгу?

Після проведення процедури фахівці радять вмиватися чистою холодною водою, пити добову норму рідини, використовувати жирні креми, які допоможуть полегшити неприємні симптоми. При печінні чи почервонінні – обробляти обличчя засобами для зволоження та заспокоєння шкіри. Щоб уберегти шкіру від впливу ультрафіолетову варто наносити SPF із сонцезахисним фактором 30 і вище. 

Чи можна робити хімічний пілінг під час вагітності?

Ні, під час вагітності та в період лактації лікарі рекомендують утриматися від проведення будь-якого із видів пілінгу. У цей період шкіра значно довше загоюється, в гіршому випадку – можуть бути ускладнення у вигляді висипань.

Що краще – пілінг або чистка обличчя?

Чистка усуває лише чорні цятки та висипання. Пілінг діє на більш глибинному рівні, звужуючи пори, повертаючи обличчю здоровий вигляд, а ще він має накопичувальний ефект. 

Коли можна вмиватися після пілінгу?

У перший день вмиватися не рекомендують, на 2 – можна використовувати делікатні засоби для вмивання. 

Чи допоможе пілінг дуже сухій шкірі? 

Так, відлущування відмерлих клітин – це важливо, але в цьому випадку треба звернутися до лікаря-косметолога, щоб він підібрав правильний вид пілінгу. Найчастіше в такому випадку використовують найбільш делікатні, наприклад, ензимний. 

Після молочного пілінгу шкіра не відлущується – це нормально чи процедуру було проведено неправильно?

Молочний пілінг доволі делікатний, порівняно з іншими видами. Причиною відсутності активного лущення шкіри може стати те, що вона в нормі, не схильна до висипань і здатна самостійно відновлюватися. Таким чином, пілінг лише допоможе покращити її стан, додати обличчю сяючого вигляду. 

Чи можна робити пілінг у домашніх умовах?

Якщо клієнт не має серйозних захворювань шкіри та попередньо проконсультується з лікарем-косметологом, і вони разом підберуть найкращий засіб, пілінг робити самостійно можна. В інших випадках, радимо відвідувати фахівців, щоб уникнути небажаних наслідків. 

Як часто можна робити пілінг?

Усе залежить від виду процедури та особливостей шкіри обличчя пацієнта. Ми можемо лише назвати приблизні терміни: поверхневий – 4-5 процедур кожні 10-14 днів, серединний – раз на кілька місяців, глибинний – раз на рік.

Пройти курс пілінгу обличчя ви можете в медичному центрі «ЛеоДерм». Запис на консультацію здійснюється за номерами телефонів на головній сторінці сайту. Там  же розміщена і кнопка «Записатися». Ласкаво просимо! Гарантуємо нашим пацієнтам лише найкращі умови. 

 

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.