+38 (097) 243-01-23
Записатися

Про що потрібно подбати?

1. Медичне страхування і вакцинація перед відвідуванням екзотичних країн.
2. Улюблена тема жінок: їду у відпустку, а тут непрохані гості - червоні дні календаря. У такому випадку потрібно пам'ятати про правила безпечного купання :
- Побутує думка, що можна купатися з тампоном - так, але використовуйте його правильно, тобто - вводьте за кілька хвилин перед входженням у воду і виймайте одразу після виходу. Бо ця розмокла, тепла маса - прекрасне поживне середовище для різних "звірят". Покупалася і лягла з ним засмагати, а потім знову з тим самим покупалася - не варіант, якщо не хочете одразу після відпустки бігти до гінеколога.
Найкращий варіант для купання у "ці дні" - менструальна чаша. Тут можна використовувати принцип багаторазового занурення з абсолютною безпечкою для здоров'я.
- Мокрий купальник, не лежати в ньому і сохнути на сонечку після соленої води, а відвідати душ і змінити на сухий.
4. Також, обов'язково пам'ятаємо про якісну контрацепцію. Вірніше не тільки пам'ятаємо, а й активно використовуємо, Адже хламідія "анд компані" не живуть в басейні, лавках сауни, морі, вони виключно передаються статево!
5. Аптечка ( жарознижуючі, антигістамінні, все для обробки ран, засоби від опіків, знеболюючі, протиблювотні і сорбенти).
6. Пам'ятаємо про сонцезахист та безпечні години на сонці до 10 і після 16 години. 

 

Автор: Лікар акушер-гінеколог Фурдас Наталія Валеріївна

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.