+38 (097) 243-01-23
Записатися

Причини появи другого підборіддя

Друге підборіддя з’являється через накопичення жирової тканини, що спричиняє обвисання шкіри під нижньою щелепою. Овал обличчя помітно видозмінюється, і це приносить людині чималий дискомфорт. Позбутися подвійного підборіддя нескладно, знаючи його причини.

До основних причин другого підборіддя належать:

  • патології прикусу, інші проблеми, пов’язані з формуванням жувально-мовленнєвого апарата;
  • специфіка будови нижнього відділу черепа і гортані. Висока ймовірність появи другого підборіддя є в людини з короткою шиєю, великим кутом між нижньою щелепою та шиєю. У чоловіків подвійне підборіддя може зʼявитися тоді, коли адамове яблуко розміщене дуже низько;
  • незбалансоване харчування. Велика кількість гострої, калорійної їжі спричиняють набір ваги, провокують появу набряків і другого підборіддя; 
  • спадковість. На генетичному рівні передаються особливості будови обличчя, специфіка метаболізму, біосинтезу білків. Проблеми з обміном речовин спричиняють набір ваги, а порушення процесу синтезу білків уповільнює відновлення колагену, тому з’являється подвійне підборіддя;
  • проблеми з поставою. Звичка постійно сутулитися, тримати голову при ходьбі чи сидінні опущеною донизу знижують тонус м’язів шиї. Через це також виникає вищезгадана проблема;
  • ожиріння, зайва вага. Швидкий набір маси тіла, незалежно від віку, впливає на відкладення жиру, зокрема і в зонах підборіддя, шиї;
  • різке схуднення. Якщо вага тіла стрімко знижується, шкіра по всьому тілу починає обвисати, і підборіддя – не виняток;
  • зміни гормонального фону. Вони напряму пов’язані зі стрімким набором чи зниженням маси тіла;
  • проблеми імунної системи (наприклад, зміни в роботі щитоподібної залози);
  • неправильний підбір подушки. Якщо людина спить, часто лежить на високій подушці, то з часом в неї може з’явитися друге підборіддя;
  • вікові зміни. Навіть якщо пацієнт стежить за станом шкіри, використовуючи правильно підібраний догляд, зупинити процес старіння неможливо. Після 35 років шкіра починає обвисати, з’являються перші ознаки гравітаційного птозу (природне уповільнення процесу вироблення еластину й колагену, що несе за собою зміни овалу обличчя, опущення кутиків рота, появу зморшок, другого підборіддя). 

Як позбутися другого підборіддя?

Тепер ви знаєте причини формування цього дефекту зовнішності і можете запобігти його появі чи зменшити прояви. Звісно, цей процес вимагає зусиль та консультацій з лікарями, які виключать проблеми зі здоров’ям або, при їх наявності, призначать ефективне лікування. Після цього можна відвідати косметолога, який, за допомогою апаратних процедур швидко, безпечно й ефективно усуне подвійне підборіддя. 

Поговоримо про те, як позбутися другого підборіддя швидко. Найбільш ефективними в цьому випадку вважаються апаратні та ін’єкційні косметологічні процедури для обличчя і шиї. Вони підбираються з урахуванням типу, стану шкіри, протипоказань. 

Подібні апаратні процедури чи уколи від другого підборіддя приберуть зайві жирові складки, допоможуть усунути такі проблеми як: асиметрія нижньої частини обличчя, мале чи скошене підборіддя, деформації лиця, пов’язані з отриманням травм. 

У медичному центрі «ЛеоДерм» усунути проблему другого підборіддя можна  за допомогою наступних  процедур: 

SMAS ліфтинг Ulthera therapy – безопераційна підтяжка шиї та обличчя, що виконується інноваційним ультразвуковим обладнанням Ulthera therapy. Від традиційної підтяжки вона відрізняється тим, що зачіпає не лише шкіру, верхній шар жирової тканини, а й глибші шари епідермісу. Процедура повністю безболісна. Як вона працює? Вузькоспрямований ультразвук запускає процес синтезу колагену й еластину. Уз-хвилі проходять через поверхневі шари шкіри до мʼязово-аневротичного шару, нагріваючи їх. Тканини скорочуються, запускається процес регенерації. За допомогою смас-ліфтингу можна не лише прибрати подвійне підборіддя, але й скорегувати певні зони обличчя. 

Процедура має чимало переваг:

  • відбувається швидко, безболісно (може бути тільки легке поколювання, стягнення шкіри тощо);
  • не потребує реабілітації;
  • пролонгований ефект. 

SMAS ліфтинг має певні протипоказання, серед яких, наприклад, вагітність, період лактації, діабет, ендокринні захворювання, психоневрологічні патології, епілепсія, наявність імплантів (виняток – зуби),  кардіостимулятора тощо. Перед проведенням важливо попередити лікаря-косметолога про наявні порушення, щоб він міг підібрати іншу процедуру чи відкласти її проведення. грн.

Фракційний мікроголковий RF ліфтинг – процедура, що проводиться із використанням мікроголок RF-ампули. Як це працює? Під дією високих температур фібропласти починають процес поділу, синтезуючи колаген та еластин, що дають змогу відновити пружність і свіжість. Під час процедури лікар-косметолог робить мікропроколи шкіри  з використання групи голок (стрижень – ізольований, а радіочастотна енергія зосереджується лише на кінчику голки). Радіохвилі проникають безпосередньо в шари шкіри. Коли голки проникають на визначену глибину відбувається зменшення жирового прошарку. 

Медичний центр «ЛеоДерм» для проведення подібного виду ліфтингу використовує насадку останнього покоління Morpheus 8, що випущена ізраїльською компанією INMODE Aesthetic Solution. Насадка працює на субдемальному рівні, дає змогу швидко усунути друге підборіддя, прибрати почервоніння, покращити загальний стан шкіри. Тривалість курсу підбирається спеціалістом індивідуально, залежно від складності проблеми, а ціна стартує від 11 000 грн. 

Ліфтинг Endolift – процедура лазерної підтяжки шкіри обличчя, шиї, зони декольте. Дозволяє прибрати друге підборіддя за один сеанс. Під час ліфтингу лікар використовує тонке оптичне волокно, яке вводять пацієнтові під шкіру. Волокно під дією лазера починає скорочувати дерму, внаслідок чого запускається синтез колагену. Шкіра обличчя та шиї підтягується, зміцнюється, стає еластичною, покращується тонус. Крім того, лазер зменшує об’єм зайвого жиру, тому друге підборіддя  зменшується. 

Переваги процедури:

  • швидкий результат;
  • мінімальний термін відновлення;
  • швидкість проведення;
  • довготривалий результат. 

Вартість ліфтингу Endolift у медичному центрі ЛеоДерм – від 26 000 грн. 

Також варто розповісти про корисні звички, дотримання яких мінімізує появу другого підборіддя. 

Перше – зміна способу життя. Щоб друге підборіддя не зʼявилося, варто скорегувати спосіб життя. Без сумніву, це довгий та енергозатратний метод, але з його допомогою можна ще й суттєво покращити здоров’я. Отже, що неодмінно варто зробити? Підібрати правильну висоту подушки (уникайте занадто високих), перестати читати або регулярно працювати, лежачи в ліжку. До того ж варто змінити харчування, зробивши його більш збалансованим. Радимо звернутися до спеціалістів, пройти повне обстеження організму, щоб виключити всі захворювання, які можуть стати причиною появи другого підборіддя. 

Друге – масаж, гімнастика обличчя, використання спеціальних засобів і препаратів для шкіри. Усе це можна виконувати вдома, однак самостійно підбирати маски, креми, компреси не рекомендується. Краще звернутися за допомогою до лікаря-косметолога. Популярні методи усунення подвійного підборіддя – масажі, гімнастика обличчя, однак вони ефективні лише на початкових стадіях або в профілактичних цілях. Самостійно виконувати будь-які вправи також не можна, позаяк є ризики виникнення птозу. 

Тепер ви знаєте як забрати друге підборіддя із застосуванням різних методів, зокрема й апаратної та ін’єкційної косметології. Записатися на консультацію до провідних спеціалістів клініки «ЛеоДерм» можна за телефоном, вказаним на головній сторінці сайту. Усі процедури в нашому медичному центрі виконуються інноваційним обладнанням при повній стерильності. Забезпечуємо гарне обслуговування і допомогу у вирішенні великої кількості проблем зі здоров’ям. Раді кожному пацієнтові! Дбайте про своє здоров’я та звертайтеся до лікарів вчасно.  

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.