+38 (097) 243-01-23
Записатися

Гідрохінон, за своїми хімічними ознаками, має властивість блокувати ключовий фермент, який відповідає за виробництво меланіну (пігменту) в організмі, який відповідає за тон вашої шкіри.

Гідрохінон в змозі назавжди прибрати пігментацію, за умови правильного догляду після курсу лікування. Дослідження показали, що поєднання гідрохінону із ретиноїдами призводить до швидкого освітлення.

Для видимого ефекту в середньому потрібно близько чотирьох тижнів. Може знадобитися кілька місяців постійного використання, перш ніж ви досягнете остаточних змін стану шкіри.

 

Де міститься?

В кремах використовується досить низька концентрація компонента − найчастіше 2 − 4%, що є повністю безпечним для вашої шкіри. Креми з гідрохіноном потрібно наносити 2 рази на день, проте рекомендується застосування не більше 3-4 місяців. Після курсу лікування шкірі потрібна перерва від хімічної речовини. Крім того, обов’язково потрібно використовувати сонцезахисний крем не нижче SPF 30 кожен день, як під час курсу лікування, так і після нього. Це допоможе запобігти повторній появі гіперпігментації чи потемнінню шкіри.

 

Як застосовувати?

При використанні гідрохінону можуть спостерігатися дискомфртні відчуття, такі як легка гіперемія, сухість, стягнення та попікання після нанесення. Частіше це спостерігається у власників сухої та чутливої шкіри,  пацієнти з нормальною та жирною шкірою значно рідше відмічають ці реакції. Все це вважається нормою при адаптаційному періоді лікування гідрохіноном, і ці негативні прояви можна зменшити, підібравши правильний базовий догляд з вашим косметологом чи дерматологом.

Якщо ви все ж таки боїтесь використовувати гідрохінон у домашньому догляді-завжди можна знайти альтернативу, наприклад, зробити курс професійних пілінгів з гідрохіноном у лікаря-косметолога, а в домашній догляд взяти ретинол чи інший висвітлюючий засіб за призначенням лікаря. Але не потрібно повністю відкидати цей компонент і вірити усім міфам, які ширяться мережею Інтернет про його надзвичайно шкідливу дію. Все ж таки зазвичай ефективність в рази перевищує незначні негативні наслідки. 

Тому довіряйте своєму лікарю, і нехай ваша шкіра завжди буде сяюча і без ненависної пігментації!

 

Автор: Лікар-косметолог Петришин Наталія Володимирівна

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.