+38 (097) 243-01-23
Записатися

Типи ускладнень після збільшення губ

Ризик появи небажаних наслідків збільшення губ надзвичайно малий — близько 5%. Попри все це, жоден спеціаліст не здатен спрогнозувати індивідуальну реакцію організму пацієнта на ін’єкції. Про різні типи ускладнень детальніше — далі! 

Біль. Він неодмінно виникає при введенні під шкіру будь-якого стороннього препарату, зокрема філера. Важливо розуміти, що сучасні препарати для збільшення губ мають у складі лідокаїн, тому дискомфорт буде мінімальним. При низькому больовому порозі його можна звести до мінімуму, попросивши лікаря додатково застосувати місцеву анестезію.

Набряки. Зазвичай набряк після збільшення губ зникає через кілька днів, і це норма. Якщо ж вони аномально великі і припухлість довго не зникає, спеціаліст має визначити причину, почати спеціальну терапію.

Гематоми. Невеликі синяки після збільшення губ — теж нормальні наслідки. Вони виникають через те, що тиск у тканинах тимчасово підвищується через пошкодження кровоносних судин. Зазвичай подібні гематоми не приносять сильного дискомфорту, адже зникають протягом тижня. Ускладнення виникають через нехтування обмеженнями після процедури, про які лікар інформує заздалегідь.

Алергія. Раніше негативна реакція організму на препарат була частим явищем. Сучасні ж філери — добре очищені, а їх склад максимально тотожний зі  складом гіалуронової кислоти, яку синтезує людський організм. Тепер алергія — явище неможливе, але є нюанс. Нюанс про який ми говоримо може виникнути лише при використанні неякісних філерів і тих, які не відповідають європейським та міжнародним стандартам якості. 

Уникнути небажаних наслідків, наприклад, гульок після збільшення губ, можна, вибравши кваліфікованого  спеціаліста з вищою медичною освітою. Лікарі клініки «‎Леодерм» використовують найбільш популярні серед провідних спеціалістів препарати, які мають українську та міжнародну сертифікацію та визнані безпечними для здоров'я: 

  • Juvederm
  • Belotero

Важливо знати, чим небезпечне збільшення губ не сертифікованим гелем? У кращому випадку, він аномально швидко «‎розсмокчеться», що малоймовірно, а в гіршому — назавжди зіпсує первинний вигляд губ, може викликати міграцію в інші тканини, комкування, набряк, що не проходить. Перед процедурою попросіть у лікаря-косметолога сертифікат якості обраного філера, перевірте термін придатності. Неякісний препарат — основне протипоказання для збільшення губ. 

Ефект Тіндаля. Синюшні плями нерідко стають вагомою перепоною на шляху до омріяного збільшення губ. Причиною їх появи є неправильна техніка введення препарату в підшкірно-жирову тканину, коли він зачіпає кровоносні, лімфатичні судини. Як і в попередньому випадку, тут пацієнту важливо вибрати хорошого спеціаліста. 

Міграція препарату. Філер мігрує, якщо людина нехтує обмеженнями, які раніше були обговорені з фахівцем, а також коли активні довкола ротові м'язи.  Також різка і неправильна зміна «‎локації» може бути пов’язана з тим, що препарат введено неправильно — дуже глибоко (спотворюються контури) або занадто поверхнево (з’являються нерівності, горбики). Позбутися асиметрії, грудочок після збільшення губ можна ін’єкціями, які розщеплюють його. Обов'язково при розчиненні філера слід пам'ятати що в несертифікованих препаратах можуть бути домішки, які вивести інєкціями неможливо тоді потрібно вдаватись до хірургічного втручання.  

Робимо висновок, що, аби уникнути будь-яких ускладнень, від комочків після збільшення губ до появи небезпечних гранульом, важливо насамперед вибрати кваліфікованого спеціаліста, підібрати оптимальний препарат. Зробити якісну контурну пластику губ без негативних наслідків можна в медичному центрі «‎Леодерм» у Львові. У нас працюють лише фахівці з вищою медичною освітою. Запис на консультацію здійснюється за номерами телефонів на головній сторінці сайту.  Зробимо губки мрії швидко і якісно! 

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.