+38 (097) 243-01-23
Записатися

1. Приділяйте більше уваги глибокому очищенню шкіри.

Влітку шкіра продукує більше шкірного сала, сповільнюються процеси скидання ороговілого шару епідермісу і до цього всього ще додається нанесення декоративної косметики, сонцезахисних кремів тощо. Така «гримуча» суміш з себуму, гіперкератозу та косметики легко може спровокувати утворення комедонів з їх подальшим запаленням. Тому найлегше профілактувати ці явища, додаючи до свого догляду засоби глибокого очищення шкіри. Наприклад: -Histolab Enzyme powder wash - універсальна ферментна пудра м‘яко, але глибоко очищає протоки сальної залози, тому підходять як власниками жирної шкіри, так і для тонкої чутливої шкіри. -Skinbetter Detoxifying Scrub Mask - маска-скраб на основі глини для шкіри схильної до жирності. Міні сфери ніжно відлущують ороговілий епідерміс, глина своєю чергою абсорбує надлишок себуму.

 

2. Виключити з догляду засоби, які створюють «плівку» на обличчі.

Це можуть бути сироватки, крем або ж навіть сонцезахисні засоби, які обтяжують вашу шкіру. Після нанесення є відчуття липкості, важкості на обличчі ? Тоді варто замінити на легші текстури.

 

3. Правильно використовуйте активи. Ретинол, кислоти можна використовувати протягом цілого року, сонячна погода їм не перешкода.

Але не забувайте вдень наносити обов‘язково санскрін. Тільки якщо плануєте подорож, то краще ретинолом та кислотами на весь період відпустки не користуватись
 
 

4. Найосновніше це сонцезахист. Цей пункт просто за замовчуванням.

Сонцезахисних засобів зараз є дуже багато, але вибирайте негомогенні засоби. Наприклад, санскрін без тону -HISTOLAB SENSITIVE SKIN SUN BLOCK FOREVER PLUS SPF - універсальний легкий за текстурою сонцезахисна есенція, яка підійде як чутливій шкірі й також не буде обтяжувати жирну шкіру. З ефектом тонального - Colorescience Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex- адаптивний сонцезахист, який підлаштовується під колір вашої шкіри. Для шкіри з подразненням, після процедури ін'єкцій Rejuran healer uv protection balm - сонцезахисний стік з високим вмістом полінуклеотидів для пришвидшеної регенерації та захисту. Також не забувайте про поновлення санскріну протягом дня. Найзручніше це робити або кушоном, або сонцезахисними пудрами. Ось декілька прикладів - Colorescience SUNFORGETTABLE® TOTAL PROTECTION, сонцезахисна пудра Zo Skin Health Sunscreen + Powde.

5. Не наносити на обличчя термальні води, спреї, адже це не допоможе додатково зволожити шкіру.

Краплі осідають на поверхні шкіри й тим більше якщо зрошувати термальну воду поверх макіяжу чи то інших засобів, то є великі сумніви, що краплі досягнуть глибоких шарів шкіри. Також сіль, яка може містить в термальній воді, буде витягувати на себе воду зі шкіри та провокувати сухість. Якщо термальною водою зросити шкіру на палючому сонці, то можна отримати сонячний опік, адже краплі води будуть посилювати дію ультрафіолету. Термальна вода освіжає і дає відчуття прохолоди, але не наводнює.

 

Автор: Лікар-косметолог Нетербич Віталія Степанівна

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.