+38 (097) 243-01-23
Записатися

Чому виникає?

Тракційна алопеція - це різновид травматичної алопеції, як результат випадіння волосся через пролонговане і повторне потягування волосся. Клінічно уражається лобна і скронева ділянки, але зустрічаються випадки ураження і інших ділянок в залежності від звички вкладати волосся не по лініям росту волосся. 

Ризик розвитку тракційної алопеції може виникати і від заколок, нейлонових ниток які вплетаються в волосся і тягнуть його, накладного волосся - тобто любі методи які спричинюють тракцію (потягування) волосся. Запідозрити на ранніх стадіях тракційна алопецію можна при наявності таких скарг, як : печіння шкіри голови, свербіж, почервоніння , кірки і як результат -втрата волосся. Процес прогресує якщо не забрати основний провокуючий чинник і це може призвести до незворотньої втрати волосся в ділянках які більше піддаються фізичному тиску. 

 

Лікування

Лікування тракційної алопеції - це зупинка провокуючого фактора , стимуляція росту волосся яке менше постраждало, або трансплантація волосся в разі незворотнього перебігу. 

Профілактика дуже важлива у дівчат і включає в себе навчання батьків не робити тугих зачісок, а профілактика для дорослих - це зміна зачісок і давати перевагу тим зачисткам, які не тягнуть волосся.

 

Автор: Ліка-косметолог, трихолог Михашула Іванна Любомирівна.

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.