+38 (097) 243-01-23
Записатися

По-перше, часто люди забувають елементарно помити руки, вже не кажучи про оброблення рук антисептичними засобами. Така самодіяльність може посприяти занесенню інфекції, що ще більше погіршить запальний процес,з’являться нові висипання.

По-друге, після такої процедури можлива появи рубців та постзапальних плям..Пігментація зумовлена посиленим синтезом меланіну у місці запалення. А рубець виникає у тому випадку, коли уражений базальний шар (найглибший шар епідермісу). Тому що саме з цього шару утворюються нові клітини шкіри. Відповідно, якщо він пошкоджений, то немає змоги генерувати нові клітини, аби «залатати» місце ушкодження. Якщо ушкодженні тільки поверхневі шари епідермісу – рубця не буде.

По-третє, при неправильному видавлюванні гнійника його вміст може потрапити в сусідні здорові тканини. Результат не змусить на себе чекати - з'являться нові прищі.

І останнє, найважливіше! На обличчі локалізований носогубний трикутник, інша назва «трикутник смерті». Він утворений верхньою губою, лініями носогубних складок. Вершина знаходиться на переніссі. Це небезпечна ділянка для видавлення висипних елементів. У цьому місці добре розвинена система кровоносних судин, які ведуть до мозку.

І, власне, небезпека полягає у тому, що при видавленні можна пошкодити прилеглі судини, гнійний вміст не повністю вийде назовні, а потрапить в кров’яне русло,яке прямує до венозних синусів і мозкових оболонок. Результат – тромбоз венозних синусів, менінгіт та інші неприємні наслідки

Звичайно, такий сценарій розвитку подій малоймовірний, але про нього теж варто знати. Попереджений значить озброєний!

 

Автор

Лікар-косметолог, Нетребич Віталія Степанівна

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.