+38 (097) 243-01-23
Записатися

Чому з’являється дряблість шкіри?

За пружність та еластичність дерми відповідають міцні колагенові і тонші еластинові волокна. Вони синтезуються фібробластами, клітинами які постійно оновлюють мережу волокон, утворюючи своєрідний каркас. Після 35 років відновлювальні процеси уповільнюються, кількість фібробластів поступово зменшується, клітини стають менш активними, втрачають свої властивості, відбувається зниження тонусу м’язів.

Ще одна причина появи дряблої шкіри на обличчі та інших ділянках тіла —  зменшення концентрації глікозаміногліканів, зокрема гіалуронової кислоти. Функція глікозаміногліканів — зберігання достатньої кількості молекул води, поступове їх використання з метою зволоження тканин. З віком кількість цих молекул зменшується, рідини стає замало для достатнього зволоження, і волокна втрачають пружність, спричиняючи помітні провисання шкіри.

Вагомою не фізіологічною причиною, що прискорює появу вʼялості шкіри є надмірний вплив ультрафіолету. Останній має здатність стрімко руйнувати волокна, не даючи їм можливості відновитися. Фотостаріння шкіри характерне для людей, які регулярно засмагають, ігноруючи використання захисних кремів або часто відвідують солярій.

Інші причини появи в’ялої шкіри: 

  • генетика;
  • проблеми з гормонами;
  • проживання в регіоні зі спекотним кліматом;
  • специфіка роботи (вулична робота, цехи, заводи з високою температурою, нічні зміни);
  • регулярні поїздки в країни з різними кліматичними поясами;
  • неправильно підібраний догляд за шкірою обличчя і шиї.

Як позбутися в’ялої шкіри?

На вікові зміни шкіри людина вплинути не може, але може їх відтермінувати, якщо правильно доглядає за шкірою, піклується про свій організм і регулярно відвідує косметолога. 

Сучасні медичні центри пропонують безліч апаратних та ін'єкційних процедур, які допомагають позбутися дряблої шкіри на шиї та обличчі, усунути зморшки. Наприклад, у клініці «Леодерм» пацієнти можуть зробити мікроголковий RF ліфтинг Morpheus 8, лазерне фракційне шліфування LightScan, контурну пластику препаратом Radiesse (в розведенні) та препаратом HArmonyCA додати  екзосоми.

Мікроголковий RF ліфтинг — процедура, спрямована на ефективну підтяжку, покращення тонусу шкіри за допомогою насадки Morpheus 8. Мікроголки пристрою проникають у глибинні шари дерми, нагріваючи сполучну тканину до безпечної температури (42°С). Фібробласти під впливом тепла починають активний поділ, синтезуючи колаген, еластин, гіалуронову кислоту. Так, шкіра стає більш свіжою на вигляд, а в’ялість і дряблість поступово зменшуються.

Лазерне фракційне шліфування LightScan ефективно усуває перші ознаки старіння шкіри, дрібні зморшки. Процедура виконується інноваційним низькоенергетичним інфрачервоним лазером, який працює лише з виділеними проблемними ділянками шкіри, запускаючи природний процес регенерації, стимулюючи фібробласти. Як наслідок, шкіра стає більш розгладженою, свіжою. Вагомі переваги фракційного шліфування — безболісність, універсальність (усі зони, різні типи шкіри). 

Контурна пластика філером Radiesse в розведенні та філером HarmonyCa — ефективна неінвазивна підтяжка обличчя з використанням дермального філера. Філер з гідроксиапатитом кальцію виконує функцію наповнювача і стимулює процес вироблення природного колагену, ефект від процедури триває від 12 місяців і більше. Повернути чіткий овал, підняти опущені ділянки шкіри, усунути дряблу шкіру обличчя та зморшки — з цим гідроксиапатит кальцію  впорається ідеально. 

Екзосоми EXOXE EXOXE - це інноваційний метод, щоб повернути молодість, здоров’я та красу шкіри, що забезпечує регенерацію тканин, містить велику кількість біоактивних молекул для регуляції функцій різних клітин шкіри та підтримки клітин у молодому й здоровому стані, прискорює проліферацію та рух фібробластів в шкірі, що стимулює до загоєння ран, регенерації шкіри

В боротьбі З тьмяністю шкіри обличчя ефективно працюють біоревіталізація (полінуклеотиди, амінокислоти, гіалуронова кислота), IPL терапія Lumecca, пілінги, мікроголковий RF ліфтинг, препарати для трансдермального живлення. Детальніше про ці процедури можна прочитати на сайті медичного центру «Леодерм». 

Зазначимо, що лікувально-косметологічні процедури від дряблої і тьмяної шкіри можна комбінувати для досягнення кращого ефекту. Про оптимальні варіанти поєднання лікар поінформує після консультації, врахувавши специфіку шкіри конкретного пацієнта. 

Пройти повні курси процедур для усунення  дряблої шкіри можна в медичному центрі «Леодерм». Запис на консультацію здійснюється за номерами телефонів на головній сторінці сайту або через кнопку «Записатися». Цінуємо кожного клієнта! Заходьте. 

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.