+38 (097) 243-01-23
Записатися

Чому овал обличчя втрачає чіткість?

Серед основних причин зміни контуру обличчя можна виділити:

  • вік — після 35 років проявляються вікові зміни, що є наслідком стоншення підшкірної жирової клітковини, втрати шкірою еластичності;
  • різкі коливання ваги — швидке схуднення призводить до обвисання шкіри та опущення овалу обличчя;
  • набряклості — виникають в результаті хронічних захворювань або незбалансованого способу життя (порушення нормального режиму сну, харчування, шкідливі звички);
  • неякісна косметика — використання неправильно підібраних засобів може викликати втрату пружності;
  • надмірна засмага — захоплення сонячними ваннами призводить до стоншення шкіри обличчя, пігментації, появи зморшок.

При перших ознаках втрати еластичності шкіри варто звернутися до косметолога, який за результатами обстеження призначить ефективні терапевтичні процедури. Своєчасна та якісна корекція овалу обличчя дозволяє приховати дрібні недоліки та чіткі лінії на обличчі.

Як змінити овал обличчя безопераційно?

З метою підтяжки овалу обличчя багато хто використовує різноманітну косметику або масаж, що потребують тривалого часу для появи бажаного результату, а сам результат на таких процедурах тримається дуже недовго. Однак, існують процедури, які підтягують овал обличчя за відносно короткий термін та дозволяють гарантовано позбутися зморшок. Досвідчений косметолог допоможе підібрати оптимальний метод підтяжки обличчя – без операційного втручання та побічних ефектів.

Endolift

Лазерна підтяжка овалу обличчя Endolift застосовується для стимуляції глибинних та поверхневих шарів шкіри, зменшення підшкірного жиру та утворення нового колагену. Під дією температури 60-65 °С відбувається апаратний вплив на тканини без ризику пошкодження нервових і м’язових волокон, що сприяє підвищенню тонусу шкіри. Після процедури ліфтингу спостерігається невелика набряклість обличчя, що зникає протягом 3-4 днів. Тривалість збереження результатів – близько 1-2 років.

Важливою перевагою Endolift є миттєвий результат, відсутність анестезії та реабілітації, достатність одного сеансу для досягнення відчутного ефекту. Лазерна підтяжка овалу обличчя може бути протипоказана при наявності запальних процесів, перенесених вірусних захворювань, вагітності та в період лактації.

SMAS-ліфтинг Ulthera

SMAS підтяжка овалу обличчя полягає в застосуванні апарату Ulthera, за допомогою якого ультразвукові імпульси проникають в глибокі шари шкіри. Прилад для ліфтингу має спеціальні насадки, що дозволяють регулювати глибину впливу високочастотного сигналу залежно від типу шкіри та її стану. Перед початком процедури лікар очищає шкіру, наносить на обличчя спеціальні мітки, при потребі обробляє поверхню анестетиком. Під дією випромінювача відбувається точковий розігрів тканин, що сприяє стимуляції виробітку еластину і колагену.

В середньому, сеанс СМАС ліфтингу триває 30-90 хвилин (залежно від складності проблеми), а відчутний результат зберігається до півтора року. Після процедури кілька годин може спостерігатися почервоніння та набряклість обличчя. Завдяки відсутності потреби у наркозі організм не піддається зайвому медикаментозному навантаженню, а зовнішність не зазнає кардинальних змін – усуваються лише зморшки та ознаки старіння шкіри (брилі, носогубні складки, малярні мішки). Лікарі зазвичай не рекомендують SMAS-ліфтинг при наявності висипів, акне, незагоєних ранок на обличчі, порушень згортання крові, аутоімунних захворювань, вагітності та лактації, електронних імплантів.

Мікроструми

Лікувальна процедура полягає в застосуванні апарату Zero Peel та Aquapure, що діє на обличчя за допомогою низькочастотного електричного струму та покращує тонус шкіри. На початковому етапі лікар визначає наявність протипоказань, до яких належить – вагітність та грудне вигодовування, серцево-судинні захворювання, кардіостимулятор, тромбоз, загострення хронічних та інфекційних недугів. Після очищення шкіри обличчя наноситься провідниковий гель та здійснюється налаштування параметрів апарату.

В ході процедури усувається застій рідини, виводяться токсини, стимулюється кровообіг та тканини насичуються киснем. По завершенні терапії лікар наносить на обличчя спеціальний крем. Процедура триває 40-60 хвилин, а ефект від першого сеансу зберігається протягом 5 днів. Залежно від віку клієнта та проблематики шкіри може бути призначений курс з 4-15 сеансів мікрострумів.

Як зберегти чіткий овал обличчя?

Для збереження чіткого контуру обличчя потрібно дотримуватися порад фахівців в області косметології:

  • вживати достатньо рідини – порушення питного режиму негативно впливає на стан шкіри, викликаючи зневоднення та зниження тонусу;
  • налагодити режим сну – відпочинок має тривати не менше 7–9 годин на добу, при цьому не рекомендується спати на животі, щоб уникнути набряків обличчя;
  • відпочивати на свіжому повітрі – насичення організму киснем сприяє синтезу колагену, що забезпечує підтримку чіткого овалу;
  • займатися спортом – фізичні вправи помірної інтенсивності активізують обмінні процеси, поліпшують еластичність стінок судин та капілярів;
  • правильно харчуватися – вживання корисних продуктів (жирна риба, морепродукти, свіжі овочі) сприяє відновленню волокон колагену, прискоренню процесів регенерації;
  • відмовитися від шкідливих звичок – надлишок солодкого, куріння та алкоголь викликають погіршення стану шкіри обличчя;
  • використовувати якісні засоби захисту від сонця – правильно підібраний крем та пудра повинні містити захисні компоненти (SPF).

Щоденний догляд повинен містити ранкові процедури (очищення гелем чи пінкою, нанесення тоніка та сироватки для підтримки чіткого овалу обличчя). Перед сном потрібно проводити подвійне очищення за допомогою міцелярної води чи пінки, застосовувати маски та нічний крем з ефектом ліфтингу для обличчя та повік.

Медичний центр «ЛеоДерм» пропонує послуги досвідчених лікарів косметологів, дерматологів та інших спеціалістів для розв'язання будь-яких проблем зі шкірою. Контурна пластика овалу обличчя, апаратний ліфтинг проводяться з дотриманням міжнародних протоколів. Ми гарантуємо доступні ціни, приємну атмосферу під час виконання процедур, індивідуальний підхід до кожного клієнта. 

Дотримання рекомендацій наших фахівців забезпечить швидкий та довготривалий результат терапії, відсутність неприємних відчуттів. Чіткий овал обличчя, сяюча шкіра, бездоганний вигляд – в «ЛеоДерм» ви отримаєте дієві результати та чудовий настрій. Пропонуємо обрати зручний час та записатися на прийом за вказаними номерами. Завжди раді вам допомогти!

Інформація в статті надана для ознайомлення та не є інструкцією для самостійної діагностики та лікування.
При появі симптомів захворювання зверніться до лікаря.